Výsledky vyhledávání
- Návody a rady, jak zlevniti chov a žír vepřů na nejnižší míru : směrnice pro vytlačení cizí soutěže vepřů z našich trhů a pro zvelebení domácí produkce / na základě studia této otázky a na základě vlastních i cizích zkušeností a pokusů napsal Emil Černý . Praha : Českomoravské podniky tiskařské a vydavatelské, 1925 . 92 s.
- Z prakse pěstování bramborů / napsal pro praktické hospodáře Emil Černý . Praha : Českomoravské podniky tiskařské a vydavatelské, 1924 . 166 s.
- Konservování píce v silech (komorách) na záslad : S dod. o starých způsobech konservování / Emil Černý . Praha : Č.-mor. podniky tisk. a vyd., 1923 . 205 s., 1 l.
- Klíč ku zvýšení úrodnosti půdy : Obdělávání, kypření a dospívání půdy : Hnojení živočišnými i soustředěnými hnojivy a konservování močůvky : Zelené hnojení hrachem, bobem, peluškou, lupinami, seradellou, inkarnátem, komonicí, tolicí a jetely / Z prakse pro praksi naps. Emil Černý . Praha : A. Neubert, 1922 . 131 s.
- Jak zařizovati stáje, stropy v nich a větrání vzhledem k nákazám dobytčím a zdaru v chovu dobytka / na základě vlastvlastních zkušeností z praxe pro praxi napsal Emil Černý . Praha : Čsl. podniky tiskař. a vydavat., 1922 . 30 s., 1 l.
- Z praxe pěstování obilí a jeho ochrany : sbírka samostatných praktických pojednání o osev. postupu, setbě a sklizni obilí, o boji proti rzím, sněti mazlavé, myším a ptactvu / Naps. Emil Černý . Praha : Čsl. podniky tiskař. a vydav., 1921 . 150 s.
- Venkovská hospodyňka v praksi. III, Vaření, pečení a dušení pokrmů. Úsporné topení a vaření. Příprava kvasnic. Vápno a soda. Praní, bílení a oživování prádla. Vaření mýdla / Emil Černý . Praha : A. Neubert, 1921 . 94,1 s.
- Venkovská hospodyňka v praksi. II, Konservování ovoce, bramborů, zelí a okurek. Výroba vín a octů. Káva, cikorka, čaj a výroba jejich náhražek / Emil Černý . Praha : A. Neubert, 1921 . 48 s.
- Venkovská hospodyňka v praksi. I, Krmení a ošetřování drůbeže i hus. Pelichání, snášení, nasazování a konservování vajec. Peří. Konservování mléka a másla. Stloukání. Výroba tvarohu a sýrů / Emil Černý . Praha : A. Neubert, 1921 . 103 s.
- Venkovská hospodyňka v praksi. sv.IV, Pěstování, sklizeň, přezimování a sušení zeleniny. Řepa jako potravina. Sladidla, pokrmy, moučka a marmelády z cukrovky / Emil Černý . Praha : A. Neubert, 1921 . 54,1 s.