Počet záznamů: 1
Tabulky výživných hodnot potravin
Autor Krondl, Magdalena, 1924- (Autor) Název Tabulky výživných hodnot potravin / vypracovali M. Škopková, O. Šmrha, J. Váša ; Předmluva K. Halačka Další autor (Autor) Šmrha, Oldřich, 1922-2011 (Autor) Vydání II. vydání zcela přepracované a rozšířené Nakl.údaje Praha : Státní zdravotnické nakladatelství, 1957 Fyz.popis 496 stran Poznámky 4000 výt.. Opr.. DOKUMENT JE K DISPOZICI POUZE V ELEKTRONICKÉ PODOBĚ! Obsahuje bibliografii a rejstřík Předmět.hesla 7 výživové doporučené dávky * výživa člověka * nutriční hodnota potravin * tabulky Forma, žánr monografie Konspekt 641 - Kuchařství. Potraviny. Vařená jídla MDT 612.39 * 641.1 * (083.4) Anotace Publikace pojednává o kalorickém a biologickém složení běžně u nás konsumovaných potravin a potravinářských výrobků a o jejich rozpisu pro praktické používání. Nové, značně rozšířené vydání (první z r. 1952) zahrnujevevětšímířevýsledky výzkumného šetření domácích potravinových surovin a potravinářských výrobků, dále údaje o obsahu vody, sušiny, popela a vlákniny, složení podle technologických dílů nebo rozptylové hodnoty, nově zařazenyjsoutabulkyprotržní váhu potravin, váhu dávek pro jednu osobu a pod. Nově je zpracována i kapitola o prozatímních vyživovacích normách a o jejich praktickém převedení na spotřebu základních potravin. Země vyd. Česko Jazyk dok. čeština URL Digitalizovaný dokument Vlastník Kladno SVK Druh dok. Digitalizované dokumenty
Počet záznamů: 1